Zo marineer je...

Deze marinades zijn geschikt voor 500 gram vlees of vis.

Wrijf het vlees in met de marinade en laat het minimaal een uur marineren voor het beste resultaat.
Je kunt het vlees ook al een dag van te voren marineren. Bewaar het dan goed afgedekt in een koelkast. Dep voor het roosteren het gemarineerde vlees wel altijd even droog met keukenpapier. Met name bij de marinades op basis van tijm- honing, yoghurt- knoflook, kerrie- kokosmelk en de zoete BBQ- marinade is het lekker op het vlees tijdens het grillen met nog wat extra marinadevocht te bestrijken.

Heerlijke Marinades

Sinaasappelrub

Lekker met vis en alle soorten vlees   Nodig: 1 sinaasappel bosje fijnegehakte koriander zout peper Zo maak je de marinade Boen een sinaasappel goed schook en rasp de schil. Vermeng de rasp met een half bosje fijngehakte koriander. Voeg er zout en peper naar smaak toe.

Citroen en koriander

Lekker met vis, kip en vlees       Nodig: 4 eetlepels (olijf) olie 1 eetlepel geraspte citroenschil 1 theelepel citroengraspoeder (sereh) halve bos fijngehakte koriander zout peper Zo maak je de marinade: Vermeng olie met de citroenschil, citroengraspoeder,...

Kerrie en kokosmelk

Lekker met vis en kip   Nodig: 50 ml kokosmelk 1 eetlepel kerriepoeder / Indiase currypasta 50 ml ananassap zout peper   Zo maak je de marinade: Vermeng de kokosmelk met kerriepoeder of Indiase currypasta en ananassap samen. Voeg er was zout en peper toe.

Zoete BBQ- marinade

Lekker met spareribs en karbonades   Nodig: 100 ml ketchup 100 gram appelstroop 2 eetlepels bruine basterdsuiker halve citroen theelepel kaneel 1 teentje knoflook zout peper Zo maak je de marinade: Vermeng de ketchup, appelstroop, basterdsuiker, geplete knoflook, sap van de...

Organo en Chilipeper

Lekker met kip en rundvlees Nodig: 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel gedroogde organo 1 theelepel gedroogde chilipeper of - poeder 1 theelepel zout 1 teentje knoflook Zo maak je de marinade: Vermeng de olijfolie met de gedroogde organo, gedroogde chilipepervlokken of- poeder, zout en...

Yoghurt en Knoflook

Lekker met grote stukken rund of lamsvlees.   Nodig: 200 ml yoghurt 4 teentjes knoflook half bosje peterselie zout peper Zo maak je de marinade: Vermeng de  yoghurt met de geplette teentjes knoflook, een half bosjes fijngehakte peterselie en wat zout en gemalen...

Tijm en Honing

Lekker met kip, lamsvlees en karbonade   Nodig: Tijm 2 eetlepels vloeibare honing 1 theelepel mosterd 100 ml sinaasappelsap   Zo maak je de marinade: Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1...