Salaam madame cuisine :)
Heel mooie site en heel veel leuke gerechten om met plezier te maken.maschallah,twarke allah 3hliek.
groetjes
Gastenboek
leuk
fatima-zahra | 19-02-2014
Re:leuk
Madame Cuisine | 15-03-2014
Walaikom assalaam Fatima Zahra,
Shokran! Ik zal zo snel mogelijk meer recepten erop zetten ;)
Liefs Madame Cuisine
leuke site
salam | 16-02-2014
Salam,
Super leuke site. Bedankt om het te delen! Ik kijk uit naar nog meer :)
Gr
Re:leuke site
Madame Cuisine | 15-03-2014
Thnx!
Ik heb meer recepten en zal ze binnenkort erop zetten!
Madame Cuisine
Geweldige Site!
Selma | 05-11-2013
Superrrrleuke website, eindelijk een site met duidelijke recepten en mooie foto's.
Sohkran voor het delen!
Liefs,
Selma
Re:Geweldige Site!
Madame Cuisine | 11-11-2013
Hej Selma,
Heel erg graag gedaan, meid!!
Liefs Madame Cuisine
Re:Geweldige Site!
Sabah | 18-10-2015
Helemaal mee eens!!!
Ben vaak op zoek naar recepten en dan wordt ik gek van al het aanbod en als ik wat vind heb je 20ingridienten nodig.. Hoop insha allah dat je nog meer makkelijke, originele recepten plaats.
xxxxx
Sabah
Aardbeien trifle
amira | 24-10-2013
Salaam,
Welke slagroom gebruik je hiervoor? Die je zelf moet opkloppen of kant en klare van een spuitbus.
Re:Aardbeien trifle
fatima | 05-11-2013
salaam alaykom
manchallah wat een prachtige gerechten, je zou echt een kookboek moeten maken want die heb ik hard nodig.
ga zo door en laat deze gerechten zeker op de site zitten, want ben elke keer bezig om iets uit te proberen.
liefs fatima
Re:Re:Aardbeien trifle
Madame Cuisine | 11-11-2013
Walaikom assalaam Fatima,
Shokran! Wie weet insha Allah..
Wegens drukte heb ik de laatste tijd weinig recepten erop gezet, maar binnenkort plaats ik een aantal erbij, Insha Allah!
Dus jullie horen gauw weer van me!
Liefs Madame Cuisine
Re:Aardbeien trifle
Madame Cuisine | 11-11-2013
Walaikom Assalaam Amira,
In dit heerijke toetje gebruik je een 250 ml pakje/ bekertje vloeibare slagroom. Dus de slagroom die je moet opkloppen...
Succes!
Liefs Madame Cuisine
kruiden
saida | 22-10-2013
hai
in je recepten heb je het over Marokkaanse kruiden, welke kruiden bedoel je dan
Re:kruiden
Madame Cuisine | 11-11-2013
Hej Saida,
Wat ik meestal gebruik is mijn eigen mixkruiden.
Ik heb in een potje verschillende kruiden gedaan en die gebruik ik vaak bij alle gerechten...
In mn mixkruidenpotje zit:
- Zwarte peper
- Witte peper
- Komijn
- Rode paprikapoeder
Van alle kruiden dezelfde hoeveelheid nemen en dan in een potje goed mengen. Dit gebruik ik dan in mn gerechten.
LIefs Madame Cuisine
site
saida | 18-10-2013
wat een leuke site, en alles zo overzichtelijk
zit je ook op facebook?
Re:site
Madame Cuisine | 11-11-2013
Salaam Saida,
Nee, ik heb geen Facebook.
Ik vind het leuker om een eigen indeling te maken en dit ziet er ook vrolijker en overzihtelijker uit..
Bij Facebook is ook alles standaard en hierop kun je creatiever bezig zijn, hou ik wel van :D
Liefs Madame Cuisine
leuke site
samia | 11-09-2013
Hallo,
Wat een leuke site zeg, en lief dat je dit wilt delen met anderen.
Meestal als je iemand vraagt voor een recept krijg je voor de helft mee of kapsones erbij. Nou super hoor, ben zeer blij met jou en ik denk bij anderen ook!
Vraag aan je fans of zij een gerecht door willen geven of jij het kan maken.
Heel veel succes meid!
Re:leuke site
Madame Cuisine | 17-09-2013
Hé Samia,
Erg bedankt voor je lieve compliment!
Ik vind het heerlijk om te koken, vooral als het geen ingewikkelde recepten zijn want dan haak ik al snel af, haha.
Ik heb op mijn site vrij wel simpele recepten staan die voor de meeste wel herkenbaar en makkelijk te maken zijn. Ik heb ook expres een uitgebreide beschrijving bij gezet zodat iedereen het kan maken..
Haha, dat is een goeie tip van je!
Het lijkt me wel leuk als iemand een recept doorgeeft en dat ik het dan ga proberen te maken!
Liefs Madame Cuisine
compliment
Tamara | 24-07-2013
Wat een leuke site met mooie gerechten, bedankt dat je dit deelt :)
gist
sofia | 20-07-2013
Salaam Madame,
ik heb een vraagje waar ik vaakmee worstel.
er staat vaak dat je een theelepel gist moet gebruiken. in marokko heb ik zo een pak gedroogde gist gekocht, ben benieuwd of je die kent.
als er nou een theelepel gist staat bij je recepten, hoeveel gist kan ik dan gebruiken van de gedroogde gist?
wil die graag gaan gebruiken vind het zonde gehaald en nooit gebruikt.
alvast bedankt,
groetjes sofia
Re:gist
Madame Cuisine | 31-08-2013
Assalaamu Alaikom Sofia,
In de recepten gebruik ik alleen gedroogde gist. Niet een blok gist (soort klei achtig).
Dit is de gist die ik in alle recepten gebruik:
https://floorp.nl/broodbakmachine/img/bruggeman.gist.png
Welke gist heb jij in huis?
Liefs Madame Cuisine
Tunesische Viscouscous
imane | 04-07-2013
Hoi,
Kun je ook koolvis/pangafilet gebruiken voor dit recept?
Ik heb geen witvisfilets met vel in huis.Als het niet kan waar haal jij de deze vis? Bij ah of elders.
Ik wil de recept uitproberen, het ziet er lekker uit. Couscous in combinatie met venkelzaad heb ik nog nooit geproefd, ben benieuwd!
Ik laat je weten als het zover is.
Re:Tunesische Viscouscous
Madame Cuisine | 31-08-2013
Assalaamu Alaikom Imane,
Ik heb het van de week met koolvis gemaakt en dat kon prima! De vis bleef ook gewoon mooi stevig en heel (je moet de vis dan niet roeren, want dan gaat het stuk )
De smaak was niet anders dan de wit vis ;)
Witvis kun je bij een vissenzaak kopen of ook gewoon op de markt bij de visboer.
Ben benieuwd naar het resultaat!
Veel succes meid!
Liefs Madame Cuisine
marmita
rachida | 20-06-2013
ik wacht nog steeds op je recept van marmita wanneer ga je het op je site zetten
Gevulde Schelphoorn
Amani | 07-06-2013
S.a
Bij de hoorntjes staat in de bereidingswijze voor het deeg water vermeld, maar niet bij de ingrediënten.
Om hoeveel water gaat het hier,
Vriendelijke bedankt. Amani
Re:Gevulde Schelphoorn
Madame Cuisine | 09-06-2013
Ik heb het gewijzigd. Je moet niet heel veel water gebruiken maar een kleine hoeveelheid (denk ongeveer 100ml -150 ml)
Het hangt ook van je meel af hoeveel water je nodig hebt. Om een niet te slappe deeg te krijgen doe je er steeds een beetje bij beetje water bij het deeg en maak er zo een soepel en zachte deeg van..
Succes!
Madame Cuisine
nekache koekjes
malika | 03-06-2013
salaam madame ik wil graag weten wat voor koek heb je gebruikt voor de vulling.shoekran
Re:nekache koekjes
Madame Cuisine | 05-06-2013
Assalaamu Alaikom Malika,
Ik heb Maria theebiscuite gebruikt voor de vulling. Andere merken van theebiscuits zijn ook goed;)
Succes!
Liefs Madame Cuisine
dadelkoejes, die versierde
Amani | 25-05-2013
S.a madame cuisine, Ben echt fan van je
heb weer een vraagje. vandaag wilde ik de dadelkoekjes maken,
heb precies het recept gevolgd. alleen had ik problemen met het deeg.
Namelijk: ik kreeg het deeg maar niet samen. het bleef kruimelen en droog. in principe lukken alle recepten, maar deze krijg ik maar niet onder de knie.
heb gebruikt roomboter en 2 lepels mazhar.
ook voor de 2e keer lukt het niet.
waar zou het aan kunnen liggen?
hoop spoedig van je te horen de vulling maar ingevroren in afwachting op je antwoord.
gr
Re:dadelkoejes, die versierde
Madame Cuisine | 05-06-2013
Assalaamu Alaikom meid,
Excusses voor de late reactie.
Ik heb het recept even nog eens bekenen en zag dat ik vergeten met om een ei erbij te zetten..
Voeg er dus 1 ei bij om het deeg samen te krijgen.
Ik heb zelf geen roomboter gebruikt maar Bleuband blok boter (wit met blauw op de verpakking).
Stel dat het deeg nog iets te kruimelig is doe je er een klein beetje water bij, niet te veel! Dan alles goed bijelkaar kneden.
Sorry dat je het deeg 2x moest maken en niet het lukte..
Hoop dat het dit keer wel lukt!
Liefs Madame Cuisine
smida brood
samia | 20-05-2013
Salam ik had een vraag je kan je die brood ook allemaal maken met smid in plaats van meergrane bloem .mijn kinderen houden alleen van wit brood. Hoe moet ik het doen. Groetjes
Re:smida brood
Madame Cuisine | 05-06-2013
Assalaamu Alaikom Samia,
Je zou de meergranenmeel ook kunnen weghalen en vervangen door gewone witte meel. Je kan niet alleen smida gebruiken want dan krijg je een hele harde brood..
Succes meid!
Liefs Madame Cuisine
gevulde nekache
salima | 20-05-2013
Hallo madame cuisine,
Waar heb je die nekache gekocht? Ik ga deze koekjes maken, ze zien er zo leuk uit.
Op internet kan ik niet zo gauw vinden hoe de nekache eruit ziet, of waar het te koop is. Kun je eventueel een foto plaatsen als het niet teveel moeite is?
groetjes
Re:gevulde nekache
Madame Cuisine | 05-06-2013
Salaam Salima,
De koekjes zien er erg mooi uit en smaken ook erg lekker! Zeker de moeite waard om ze een keer te bakken..
Ik heb zelf de nekache uit marokko gehaald. Het is een goudkleurige knijpertje met tandjes. Je zou het kunnen vergelijken met een pincet..
Ik geloof ook dat je ze bij de Marokkaanse winkel kunt kopen, daar dacht ik ze ook te zien. Ze liggen dan bij de koek/bak afdeling..
Stel dat je ze echt niet kan vinden zou je ook gewoon een (schone) pincet kunnen gebruiken ;)
Ik zal kijken of ik er een foto van de nakache kan maken..
Laat me weten of het gelukt is :)
Succes meid!
meloui
fatima | 17-05-2013
Hoi madame ik had een vraagje over die meloui met roomkaas er stond een kom bloem hoeveel gram is het of wat voor kom gebruik je
Ik hoor nog van je
Alvast bedankt
Re:meloui
Madame Cuisine | 28-05-2013
Salaam Fatima,
Je moet gewoon één maat nemen, dus een kom die jij wilt geruiken. Je gaat dan alles vanuit die kom meten.. Je kan een grote, middel of kleine kom nemen. Daarin meet je de bloem enz in..
Ik gebruik zelf een kommetje waar ik ook uit eet..
Snap je? Hoop dat ik het goed uit gelegd heb, anders hoor ik het graag van je..
Liefs Madame Cuisine
smida brood
fatima | 17-05-2013
Salam . Ik heb de smida brood gemaakt hij is goed gelukt alleen de brood was te dik wat moet ik doen voor dun brood .groetjes fatima
Re:smida brood
Madame Cuisine | 28-05-2013
Walaikom assalaam Fatima,
Goed om te horen dat de brood goed is gelukt!
Om de brood dunner te maken kun je het deeg platter drukken voor het rusten van de brood.
Het deeg moet ook weer niet te dun zijn, maar een paar cm dik.. Daarna gaat het even rijzen en wordt het deeg ietsjes dikker..
Succes!
Liefs Madame Cuisine
Succes
Gevulde meloui met roomkaas
Amani | 09-05-2013
Aller eerst geweldige recepten en duidelijke uitleg!
Ik wil de meloui maken voor de volgende dag, kan dat? zo ja hoe moet ik ze bewaren?
Gr, Amani
Re:Gevulde meloui met roomkaas
Madame Cuisine | 15-05-2013
Hé Amani,
Ik geloof dat het wel kan, ik had ze op de dag zelf gemaakt en geserveerd.
Als je de meloui in een goed dichtverpakt, droogt het niet uit..
Je kunt ze denk ik ook prima invriezen, want het is een deegsoort met kaas. De volgende dag tijdig eruit halen om te ontdooien..
Laat me weten of het gelukt is meid..
Liefs
Madame Cuisine
site
saida | 06-05-2013
je bent hartelijk bedankt omdat je dit met ons wilt delen ga zo door madame je bent een topper
Heel tevreden
Fatima | 21-04-2013
Hoi ik ben heel blij met jouw site , ik heb al veel vanje recepten,gemaakt. En het lukt allemaal . Badankt
Re:Heel tevreden
fatima | 26-04-2013
Salam ik heb net je griesmeel cake gemaakt hij is heel goed gelukt alleen vond ik dat hij niet zoet is moet ik nog meer suiker doen of is het de bedoeling dat niet zo zoet is . Ik hoor nog .groetjes
Re: Heel tevreden
Madame Cuisine | 30-04-2013
Walaikom Assalaam Fatima,
Erg leuk dat je de griesmeelcake hebt gemaakt :)
Je kunt er voor kiezen om een halve oortjes glas suiker bij te voegen als je de cake minder zoet vond. Wat je ook zou kunnen doen is om honing op de cake smeren of poedersuiker erop strooien, dan wordt de cake ook zoeter..
Ik ben zelf niet zo een zoete kauwer.. Ik hoor ook vaak wel dat ik best iets meer suiker mag gebruiken, haha. Misschien vinden wel meerdere mensen dat er weinig suiker in zit.. :)
Liefs Madame Cuisine
Re:Heel tevreden
Madame Cuisine | 05-05-2013
Thnx meid! Goed om te horen dat het allemaal gelukt is!
Liefs Madame Cuisine
Aardappelbroodjes
Ghufran | 25-03-2013
SalaamMadame Cuisine,
Hoe maak jij de broodjes zo dat ze er zo uit zien? Er staat gekrulde broodjes, maar ik weet niet hoe je dit zo leuk voor mekaar krijgt.
Nog bedankt,
Re:Aardappelbroodjes
Madame Cuisine | 25-04-2013
Walaikom assalaam Ghufran,
Ik heb bij het recept foto's toegevoegd. Zo kun je zien hoe de broodjes gevouwen worden..Het lijkt ingewikkeld maar valt wel mee..
Wel even een paar keer oefenen en uitproberen, maar als je het eenmaal te pakken hebt, gaat het een stuk makkelijker..
Succes!
Liefs Madame Cuisine